Chiftelute de dovlecei

Chiftelutele de dovlecei le cunoaste o lume intreaga, nu trebuie sa ai multa experienta in bucatarie ca sa le pregatesti, dar neaparat trebuie sa iti placa dovlecelul.

Pentru mine este una dintre cele mai versatile legume, se poate consuma alaturi de orice fel de carne, cat si alaturi de branzeturi. Nu pot sa va spun care dintre cele doua combinatii este cea norocoasa, si eu sunt intr-o dilema cand trebuie sa fac aceasta alegere dificila.

Mai jos gasiti varianta mea de chiftelute de dovlecei pe care le-am servit alaturi de un simplu sos de iaurt, cea mai buna alegere, ever! 😀

 

Ingrediente Chiftelute de dovlecei:

(16-18 bucati)

  • 3 dovlecei medii
  • 3 oua
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri faina
  • 1-2 cepe verzi (folosim doar cozile)
  • 1 legatura de marar
  • 4-5 frunze de leurda (sau 2 catei de usturoi)
  • piper
  • sare
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare Chiftelute de dovlecei:

 

Spalam si dam dovleceii, cu tot cu coaja, pe razatoarea mare. Ii presaram cu sare si ii lasam sa stea vreo 20 de minute.

Intre timp tocam verdeturile si le punem pe toate intr-un bol incapator.

Stoarcem foarte bine dovleceii de apa in exces si ii punem peste verdeturi. Adaugam ouale, pesmetul, faina si piperul dupa gust, apoi amestecam totul.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie mare.

 

Cantitatea de ulei folosita ramane la alegerea voastra. Eu am folosit foarte putin ulei, astfel chiftelutele au iesit mai uscate. Daca le prajiti in baie de ulei vor iesi mai moi.

 

Luam din compozitie cu o lingura si formam chiftelele direct in tigaia incinsa. Le prajim aproximativ 2 minute pe fiecare parte, la foc mediu.

Cand sunt gatite le scoatem pe servetele de hartie si continuam prajirea pana cand terminam toata compozitia.

Servim chiftelutele de dovlecei calde, alaturi de un sos de iaurt cu usturoi sau dupa preferinte.