Ultimele luni au fost ca un maraton de facut chiftele (Matei le adora). Am incercat multe combinatii si cu carne, si fara carne, cu legume sau cu branza, practic cu ce am avut la indemana. Asa au aparut si acestea, din ingrediente ramase de la alte retete.
Chiftele cu carne de porc si dovleac copt sunt toddler friendly si va spun sincer ca au iesit printre cele mai bune din ultima vreme, iar Matei e confirmarea mea!
Ingrediente Chiftele de porc cu dovleac copt:
(8 bucati)
- 350 g carne tocata din pulpa de porc
- 100 g dovleac copt
- 1 ou mic
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa verde
- 4-5 linguri faina de ovaz
- 1-2 linguri ulei (pentru prajit sau copt)
- Sare (optional)
- Piper
Mod de preparare:
Cu o zi in urma am copt un dovleac (taiat in doua si scobit de seminte) aprox. 40 de minute la 180 de grade. Dovleacul se poate inlocui cu cartof dulce copt.
Pentru chiftele, curatam si tocam marunt ceapa verde, iar usturoiul il curatam si il dam prin presa.
Pasam dovleacul copt pana obtinem un piure
Intr-un bol amestecam toate ingredientele de mai sus.
Formam chiftelele si le punem pe un tocator acoperit cu folie de plastic (economie la spalatul vaselor).
Intr-o tigaie incingem uleiul si prajim chiftelele la foc mediu, cateva minute pe fiecare parte pana se rumenesc.
Le scoatem pe servetele de hartie.
De asemenea se pot coace in cuptor aprox. 30 de minute la 180 de grade, intoarse la jumatatea timpului.
Sa va fie de bine!
Afiseaza Commentari