Budinca de avocado si cacao

In fiecare an am momente in care imi doresc sa mananc sanatos si curat… pana gasesc vreo reteta exceptionala de “tocana romaneasca” si imi vin mintile la cap. 😀

Pentru a potoli pofta nebuna de dulce, intr-unul din acele momente, am descoperit aceasta budinca fina si cremoasa de avocado. Daca inlocuiti laptele de vaca cu laptele vegetal, obtineti un desert perfect pentru cei care tin post.

Este de zece ori mai sanatoasa decat budinca la plic si poate inlocui cu brio ciocolata adevarata.  Merita incercata chiar daca sunteti sau nu adeptii stilului healty.

 

Ingrediente Budinca de avocado si cacao cu portocale:

 

Pentru budinca de avocado:

  • 2 avocado bine copti
  • 3-4 linguri cacao
  • 3 linguri miere (sau sirop de agave)
  • 50 ml lapte (sau lapte vegetal)
  • 1 praf de sare
  • esenta de rom (optional)

Extra:

  • 1 portocala (sau alt fruct la alegere)
  • nuca de cocos
  • miere

 

Mod de preparare Budinca de avocado si cacao cu portocale:

 

Mixam toate ingredientele intr-un blender sau le pasam cu un mixer vertical pana obtinem o budinca fina.

 

Puteti sa ii ajustati gustul si textura dupa bunul plac, adaugand mai mult sau mai putin din cantitatea de lapte, miere sau cacao.

 

Turnam amestecul in cupe individuale. Din cantitatile date am facut 3 portii mici, dar se pot face la fel de bine si 2 portii.

Curatam portocala, o taiem cubulete, o punem intr-o strecuratoare si o lasam la scurs pentru 5 minute.

Adaugam cubuletele de portocala peste budinca din cupe. Deasupra punem o lingurita de miere si nuca de cocos presarata.

Dam la rece pentru jumatate de ora pentru un gust mai racoritor. O consumam in maxim jumatate de ora, daca vrem ca portocala sa nu lase prea mult suc peste budinca.

Bon appetit! 🙂

 

Budinca de avocado si cacao