Briose cu ovaz si banane

Asa cum v-am promis am revenit cu reteta pentru aceste briose minunate si sanatoase. Se pregatesc destul de repede, dispar la fel de repede din farfurie.

Daca aveti probleme cu diabetul puteti sa inlocuiti mierea cu alt indulcitor. Iar despre toppinguri nici nu mai vorbesc, se pot alege nenumarate combinatii, dupa gust si dupa buna dispozitie.

 

Ingrediente Briose cu fulgi de ovaz si banane:

(12 bucati)

Pentru briose:

  • 230 g fulgi de ovaz
  • 2 banane coapte
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 5-6 linguri miere
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 praf de sare

Pentru topping:

  • fulgi de ciocolata
  • afine
  • fulgi de ovaz

 

Mod de preparare Briose cu fulgi de ovaz si banane:

 

Adaugam fulgii de ovaz in robotul de bucatarie si mixam de cateva ori, pana ce se maruntesc, dar avand grija sa nu ii transformam in faina.

Intr-un bol mare pasam bananele cu o furculita, apoi adaugam ouale, mierea si laptele.

Peste ingredientele lichide punem pe rand: fulgii de ovaz, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea.

Amestecam totul pana obtinem un aluat moale.

Tapetam tava de briose cu hartii pentru briose si turnam amestecul in forme.

 

Briose cu fulgi de ovaz si banane

 

Jumatate din briose le decoram pe deasupra cu fulgi de ciocolata si ovaz, iar cealalta jumatate cu afine si fulgi de ovaz.

 

Se pot alege si alte decoruri, dupa preferinta sau in functie de ce aveti la indemana in momentul in care le faceti.

 

Dam briosele la cuptorul preincalzit, la 180°C pentru aprox. 25 de minute, pana cand devin aurii deasupra.

Lasam la racit 15 minute, apoi le putem servi.

 

Briose cu ovaz si banane