Biscuiti cu unt de arahide si curmale

 

Daa, cu doar 5 ingrediente am obtinut acesti biscuiti deliciosi. Stiu ca nu va vine sa credeti, initial nici eu nu credeam ca o sa iasa ceva de aici. Imi plac in primul rand pentru ca nu au zahar adaugat, se pregatesc destul de repede, iar mijlocul lor moale si putin gumos pur si simplu ti se topeste in gura.

Daca nu aveti unt de alune de padure, ii puteti pregati doar cu unt de arahide, iar daca nu aveti migdale nici o problema, si ele se pot inlocui cu nuci sau alune. Dati-le o sansa, sunt sigura ca o sa va indragostiti de ei. 😉

 

 

Ingrediente Biscuiti cu unt de arahide si curmale:

(10 biscuiti)

  • 130 g unt de arahide Nuts for Nuts
  • 100 g unt de alune de padure Nuts for Nuts
  • 200 g curmale fara samburi
  • 1 ou
  • 100 g ciocolata neagra
  • 8-10 migdale

 

 

Mod de preparare Biscuiti cu unt de arahide si curmale:

 

Cu ajutorul unui mixer sau robot de bucatarie mixam curmalele impreuna cu oul.

Adaugam untul de arahide si pe cel de alune de padure, continuand sa mixam pana ce obtinem o pasta densa.

 

Daca se amesteca greu, opriti mixerul, impingeti compozitia in jos cu o lingura si porniti din nou mixerul.

 

Cu mainile unse cu putin ulei, luam din compozitie si modelam 10 bilute.

Le asezam pe o tava acoperita cu hartie de copt, pastrand cativa cm distanta intre ele.

Cu ajutorul unei furculite imbibate in ulei, presam bilutele sub forma de biscuiti.

 

Biscuiti cu unt de arahide si curmale

 

Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute.

Dupa ce ii scoatem din cuptor, ii lasam cateva minute sa se raceasca pe o farfurie.

Intre timp topim ciocolata la microunde si maruntim migdalele.

Luam fiecare biscuite si il scufundam pana la jumatate in ciocolata.

Ii asezam din nou in tava, iar ciocolata ramasa o turnam in fir subtire peste ei.

Presaram deasupra migdalele maruntite si punem biscuitii la rece pana in momentul servirii.

Sunt mega deliciosi alaturi de o cana cu lapte.