Vin fiert cu fructe, condimente si miere

Am facut cel mai bun vin fiert de pana acum si asta datorita kitului pentru vin fiert de la Vinoteca Pâncota. Cutia contine o sticla de vin rosu, condimentele, mierea, o canuta si instructiunile de pregatire ca sa obtineti si voi cel mai aromat vin.

Vin fiert cu fructe, condimente si miere

Daca aveti drum pe la Pâncota va recomand sa faceti o vizita Vinotecii, doar nu o sa va prinda 1 Decembrie fara sa inchinati un pahar de vin, fie el rece sau cald. Va las si aici reteta chiar daca nu reusiti sa va achizitionati kitul, puteti improviza.

 

Ingrediente Vin fiert cu fructe, condimente si miere:

  • 750 ml vin rosu sec Vinoteca Pancota
  • Fructe si condimente pentru vin fiert Gradina Bucuriei
    (portocale, mere, merisoare, scortisoara, cuisoare, anason, piper negru, ienibahar, ienupar)
  • 30 g miere

 

Mod de preparare:

Toarna vinul intr-o oala si pune-l la fiert.

Cand incepe sa clocoteasca, adauga mixul de condimente si lasa-l sa fiarba 2 minute.

Stinge focul, adauga mierea si amesteca bine pana se dizolva.

Acopera oala cu un capac si lasa vinul la odihnit 10 minute sa se intrepatrunda aromele.

Toarna vinul fiert in cana folosind o sita daca vrei sa elimini condimentele.

Savureaza-l!

 

Etichete:

, ,