Saratele cu telemea si chimen

 

Imi plac saratelele sub orice forma, intotdeauna mi-au placut, atat de mult incat as fi in stare sa renunt la ceva dulce in favoarea lor. Sa nu mai zic ca nu ma pot abtine, iar cand le scot din cuptor asa calde, le mananc mereu pe cele de pe margini care sunt mai neaspectuoase.

Pentru ca in mintea mea era un lucru destul de complicat sa faci aluatul pentru saratele, mi-am schimbat parerea datorita acestei retete, de care am prins drag inca de la prima incercare. Daca o incercati o sa va pricopsiti cu cele mai delicioase si fragede saratele posibile… pe cuvant de cercetas! 😀

 

Ingrediente Saratele cu telemea si chimen:

(aprox. 40 de bucati)

Pentru aluat:

  • 350 g faina
  • 1 ou
  • 100 g unt cu min. 82% grasime
  • 100 g smantana grasa
  • 100 g branza telemea
  • sare

Extra:

  • 1 galbenus
  • 1 lingura de lapte
  • telemea rasa
  • chimen (susan sau mac)

 

 

Mod de preparare Saratele cu telemea si chimen:

 

Pentru inceput, scoatem untul de la frigider si il dam pe razatoarea mica, la fel si telemeaua.

Intr-un castron punem faina iar peste ea adaugam toate celelalte ingrediente.

Incepem sa framantam aluatul cu ajutorul unui mixer, apoi continuam operatiunea cu mainile.

Cand aluatul s-a omogenizat ii dam forma unei mingi si il punem pe o hartie de copt.

Asezam peste o alta hartie de copt si intindem aluatul cu sucitorul, intr-o patura de aprox. 0,5 cm grosime.

Cu ajutorul unui pinten zimtat sau a unei role, taiem aluatul in fasii de dimensiunea dorita.

Amestecam galbenusul cu laptele intr-un bol si ungem saratelele pe deasupra.

Le presaram cu telemea rasa si chimen, sau alte condimente dupa bunul plac.

Asezam apoi saratelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele.

 

Saratele cu telemea si chimen

 

Coacem la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru aprox. 15 minute.

Le lasam sa se raceasca si le devoram alaturi de o bere rece.