Rulouri din foietaj cu spanac si feta

Ca sa incep si eu seria postarilor dedicate sarbatorilor de iarna, am pregatit cele mai dragute si gustoase aperitive, adica aceste rulouri din foietaj cu spanac si feta. Pe langa faptul ca sunt dragute se pregatesc foarte,foarte repede, ai nevoie doar de 5 ingrediente si trebuie sa sti ca dispar mult mai repede decat iti imaginezi. Iti recomand sa faci portie dubla daca vrei sa le imparti cu prietenii sau familia. Acum vreau sa stiu, cine le incearca?

 

Ingrediente Rulouri din foietaj cu spanac si feta:

(20 de bucati)

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 80 g feta
  • 30 g cascaval
  • 200 g spanac proaspat oparit sau congelat (frunze intregi)
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Desfacem aluatul foietaj, il intindem si il ungem cu ou batut.

Maruntim feta si dam cascavalul pe razatoarea mica, apoi le presaram uniform peste aluat.

Punem spanacul oparit (sau decongelat) intr-un prosop/tifon si il stoarcem bine de apa.

Il distribuim apoi din loc in loc peste aluatul cu branza.

Rulouri din foietaj cu spanac si feta

Rulam foietajul cat mai strans si il taiem in rulouri de aprox. 3 cm.

Asezam rulourile culcate pe o tava acoperita cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 15 minute.

Sunt excelente atat caldute cat si reci.

Rulouri din foietaj cu spanac si feta