Am facut cel mai simplu si delicios pate de ton. Nu vroiam sa ii adaug prea multe ingrediente, asa ca am ales doar 2 legume cu care sa il combin: ceapa si ardeiul. De asemenea, nu am folosit mixerul pentru ca am vrut ca pateul sa aiba o textura frumoasa.
Puteti folosi si conserva de ton in suc propriu, dar atunci adaugati voi o lingura de ulei de masline, pentru un gust mai bun. De preferat totusi sa nu luati ton maruntit, deoarece contine prea multa apa si pateul va iesi prea moale.
Ingrediente Pate de ton cu ceapa si ardei:
(2 portii)
- 1 conserva ton bucati in ulei de masline
- 1 ceapa verde
- 1 ardei rosu mic
- 1-2 linguri maioneza light
- zeama de lamaie
- piper
- sare
Mod de preparare Pate de ton cu ceapa si ardei:
Spalam si curatam ardeiul si ceapa verde, apoi le tocam cat mai marunt.
Scurgem tonul de ulei si il punem intr-un bol.
Adaugam ceapa si ardeiul tocate, maioneza, zeama de lamaie, sarea si piperul, dupa gust.
Amestecam bine cu o furculita, pana obtinem o pasta.
Servim pateul de ton pe paine wasa sau paine prajita.
Afiseaza Commentari