Pate de pastrav

A trecut ceva timp de cand am pregatit pentru prima data acest pate de pastrav afumat, crocanto-fresh. Acum ca mi-am amintit de el, vreau sa il impartasesc cu voi.

Doua vorbe am sa va spun: 1. Corina (Urecheata) este vinovata pentru minunea asta si vreau sa ii multumesc frumos, ca de la ea m-am inspirat; 2. abia astept sa repet reteta.. urgent!

 

Ingrediente Pate de pastrav afumat:

  • 120 g pastrav afumat (eu am folosit de la Doripesco)
  • 250 g crema de branza natur
  • 1 lingura de capere in saramura
  • 1 fir de ceapa verde (doar partea alba)
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • piper
  • sare
  • Pentru servit: paine crocanta si cateva felii de castravete proaspat

 

Mod de preparare Pate de pastrav afumat:

 

Curatam fileul de pastrav de oase si piele (daca are) si il rupem in bucati mai mici.

Scurgem lichidul de pe capere si le tocam marunt.

Dintr-o ceapa verde folosim doar partea alba, pe care o spalam si o tocam marunt.

Intr-un bol punem pastravul, caperele, ceapa si crema de branza.

Adaugam zeama de lamaie, piper, putina sare si amestecam bine pana obtinem o pasta.

Gustam si completam cu sare sau cu zeama de lamaie, daca mai este necesar.

Servim pateul pe felii de paine crocanta, cu felii de castravete deasupra si piper proaspat rasnit.

Doamne ajuta! 😀