Pate de fasole

Cele mai gustoase pateuri de intins pe paine sunt cele preparate acasa. Din carne, peste sau legume, ele sunt o varianta mult mai sanatoasa in comparatie cu cele din comert.

Se pot face in zeci de combinatii de ingrediente, toate dupa bunul plac, iar in 2 minute ai asigurat micul dejun, pranzul sau cina.

Acest pate din boabe de fasole alba este printre preferatele mele, dupa faimosul pate de naut (hummus), si este hranitor, sanatos si perfect pentru cei care tin post.

 

Ingrediente Pate de fasole boabe:

  • 400 g fasole boabe fiarta (sau 2 conserve)
  • 150-200 ml apa in care a fiert fasolea (sau apa din conserva)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • fulgi de chilli
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • miez de nuca (pentru servit)

 

Mod de preparare Pate de fasole boabe:

 

Punem toate ingredientele de mai sus intr-un blender sau robot de bucatarie si mixam de cateva ori pana obtinem o pasta. Atat!

 

Daca vi se pare ca pateul de fasole este prea dens si nu se amesteca cum trebuie, puteti sa mai adaugati putina apa, pana ajunge la consistenta dorita.

 

Servim pateul cu samburi de nuca deasupra, intins pe paine prajita, paine wasa sau orice alt fel de paine, dupa preferinte.