Pate de conopida cu ricotta

Cui ii place conopida? Mie DA! Daca esti in tabara mea am o idee minunata de a prepara conopida astfel incat sa devina indragita si de tabara opusa: pate de conopida!

Va mai spun ca e potrivit pentru zilele de vara si #kidsfriendly si sa purcedem.

 

Ingrediente Pate de conopida cu ricotta:

  • O jumatate de conopida mica
  • 3-4 linguri ricotta
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura iaurt
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita ulei de masline
  • Piper
  • Sare (pentru cei mari)

 

Mod de preparare:

Curatam si rupem in buchetele conopida, apoi o gatim la abur sau o fierbem.

O scurgem bine de apa si o punem intr-un recipient inalt, impreuna cu restul ingredientelor.

O mixam cu un mixer vertical pana devine ca o pasta.

Daca iese prea groasa mai adaugam putin lapte.

Servim pateul de conopida pe paine prajita, presarat cu ulei de masline si piper proaspat, alaturi de rosii.

 

Pate de conopida cu ricotta