Drob de pui

Cu acest drob din ficatei si carne de pui foarte gustos si usor de preparat dau startul retetelor de Paste din acest an. Desi ne place mult drobul de miel am ales sa nu il prepar anul acesta, pentru ca vom merge in vizita la ai nostrii parinti si stiu ca il vom regasi in meniul lor.

Inspiratia a venit de la Corina de la Bucataria Urecheatei, eu doar am adus mici modificari retetei ei in functie de ingredientele ce le aveam disponibile si dupa gustul nostru. Imi place ce a iesit, cu siguranta il voi repeta si nu trebuie sa astept Pastele urmator pentru ca se poate face oricand in timpul anului cu inlocuirea unora dintre ingrediente, ceea ce ma incanta!

 

Ingrediente Drob de pui:

 

  • 500 g pulpe dezosate de pui
  • 500 g ficat de pui
  • 4 oua
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1-2 linguri ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

 

Curatam ficateii de pielite, ii spalam bine si ii punem intr-o oala la fiert, in apa fara sare.

La fel procedam si cu pulpele de pui, doar ca le fierbem separat intr-o alta oala in care adaugam putina sare.

Intre timp curatam ceapa si usturoiul, le tocam si le punem la calit in ulei, vreo 2-3 minute pana se inmoaie.

Tocam marunt patrunjelul si mararul, si le punem deoparte.

Scoatem ficatul si pulpele de pui din apa in care au fiert, le lasam putin la racit, apoi le tocam grosier.

Intr-un bol mare adaugam carnurile, ceapa, usturoiul si verdeturile.

Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Spargem ouale, le punem peste restul ingredientelor si amestecam bine.

Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si o nivelam.

 

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aprox. 30 de minute, pana drobul se rumeneste.

Cand e gata lasam sa se raceasca in tava, apoi il scoatem si il feliem frumos.

Sa va fie de bine!