Dovlecei pane

Dovleceii pane sunt preferatii tuturor, am crescut cu ei, sunt un fel de mancare clasic, oldie but goldie. Nu i-am gatit chiar in varianta clasica, asa cum ii face mama, varianta aceea presupunand sa nu ii mai tavalim prin pesmet si sa scoatem parmezanul din ecuatie.

Eu am incercat sa ii modernizez putin. Dar noua ne plac in ambele feluri, iar daca ii servim cu sosul de iaurt alaturi, sunt mai mult decat perfecti. 🙂

 

Ingrediente Dovlecei pane:

Pentru dovleceii pane:

  • 2 dovlecei medii
  • 4-5 linguri faina
  • 2 oua
  • 6-7 linguri pesmet
  • 1 lingura parmezan ras
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper

Pentru sosul de iaurt:

  • 4-5 linguri iaurt grecesc
  • 1 lingurita marar proaspat tocat
  • pudra de usturoi (sau 1 catel de usturoi)
  • 1 lingurita ulei de masline
  • sare

 

Mod de preparare Dovlecei pane:

 

Spalam dovleceii si ii taiem in rondele potrivite, nu foarte subtiri. Ii punem intr-un bol, presaram sare peste ei si ii lasam sa stea 10 minute, sa se inmoaie.

Intre timp pregatim 3 boluri: unul cu faina, unul cu pesmetul amestecat cu parmezanul ras, iar intr-unul spargem ouale si le batem bine cu un praf de sare si putin piper.

Strecuram zeama lasata de dovlecei si ii tamponam cu un servetel de hartie.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie mare.

Dam feliile de dovlecel prin faina, ou, apoi prin pesmet si le prajim la foc mediu cate 1 minut pe fiecare parte, sau pana ce se rumenesc.

Le scoatem pe un servetel de hartie si punem la prajit a doua transa, daca mai avem.

Intr-un bol amestecam iaurtul cu restul ingredientelor de mai sus.

Servim dovleceii calzi alaturi de sosul de iaurt.