Pigs in blanket

Ador aperitivele si sunt extrem de bucuroasa de fiecare data cand trebuie sa le pregatesc pentru diferite evenimente sau aniversari.

Pentru ca exista atatea retete delicioase de multe ori imi doresc sa le incerc pe toate deodata, dar timpul nu este de partea mea si invitatii bat la usa.

Ca sa ma pot bucura si eu alaturi de cei dragi, sa nu raman solo in bucatarie, am cautat cateva retete de aperitive rapide printre care si aceasta.

Simpli, cu putine ingrediente, carnaciorii mei in foietaj (pigs in a blanket) aproape ca se fac singuri si vor fi preferatii tuturor, va promit! 😀

 

Ingrediente Carnaciori in foietaj:

 

Pentru 30 de bucati:

  • 1 pachet aluat foietaj 30×40 cm (proaspat sau decongelat)
  • 5 bucati de cabanos
  • 1 ou mic
  • 2 linguri lapte
  • Pentru presarat: susan, chimen si mac

 

Mod de preparare Carnaciori in foietaj:

 

Intindem foaia de aluat si punem cabanosii orizontal pe foaie, la distanta de 5 cm unul de celalalt, astfel incat sa se incadreze toti in foaia de aluat.

Taiem aluatul egal, dupa fiecare cabanos si ii infasuram pe rand in aluat, formand un sul.

 

◊ Eu am gasit cabanosi de aceeasi lungime cu aluatul, adica de 30 cm. Puteti folosi si carnaciorii de bere in locul cabanosilor.

 

Batem oul cu cele doua linguri de lapte si ungem cu o pensula bucatile formate.

Presaram deasupra semintele de susan, chimen si mac. Se mai pot presara cu parmezan, cu sare, sau se pot lasa simpli.

Taiem fiecare sul astfel incat sa obtinem 6 bucati de cca. 5 cm fiecare.

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem carnaciorii la distanta unul de celalalt.

 

Carnaciori in foietaj

 

Dam tava la cuptorul preincalzit la 200°C, cu ventilatie, pentru aprox. 20-25 de minute.

Se pot servi calzi sau reci, cu mustar si alaturi de o bere buna.