Bilute de branza

 

Bilutele de branza cu struguri sunt un aperitiv aspectuos, gustos si foarte usor de preparat. Mi se par alegerea perfecta in cazul in care aveti invitati la cina si vreti sa ii impresionati. Din cantitatile date mi-au iesit 15 bucati mari, totusi sfatul meu este sa le faceti mai mici, cam de marimea unei bilute de mozzarella, pentru a fi si mai atragatoare.

Bineinteles ca puteti folosi si alte tipuri de branzeturi, singure sau combinate cate doua. Incercati totusi sa aveti in compozitie un tip de branza cu un gust mai pregnant, pentru a se imbina fabulos cu gustul strugurilor. Cat despre toppinguri, se pot alege din nenumarate variante, totul este sa va puneti imaginatia la contributie si sa realizati culori si gusturi inedite.

 

 

Ingrediente Bilute de branza cu struguri:

(15-20 bucati)

  • 300 g branza de burduf
  • 15-20 boabe de struguri albi (eu am gasit fara samburi)
  • 2 linguri boia dulce
  • 1/2 lingurita fulgi de chilli
  • 1 lingura susan alb
  • 1 lingura susan negru
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 linguri marar uscat

 

 

Mod de preparare Bilute de branza cu struguri:

 

Scoatem branza de burduf din frigider si o lasam jumatate de ora la temperatura camerei.

Intr-un bol adaugam branza si o zdrobim bine cu o furculita.

Spalam boabele de struguri si le stergem de apa.

Luam cate o lingurta din pasta de branza si o aplatizam in palma.

Punem in mijloc cate un bob de strugure si formam biluta.

Continuam asa pana terminam toata branza.

Intr-un bol combinam boiaua dulce cu fulgii de chilli.

In alt bol amestecam susanul alb cu cel negru.

In al treilea bol punem parmezanul ras si in ultimul bol mararul uscat.

Dam fiecare biluta de branza, pe rand, prin cate unul din cele 4 toppinguri.

Aranjam bilele pe o farfurie plata si le punem in frigider pana la momentul servirii.