Tocanita de porc

 

Tocanita din pulpa de porc cu legume servita cu piure de cartofi, un fel de mancare de suflet. Duminica se mananca romaneste, asa ca va invit la masa! 😀

 

Ingrediente Tocanita de porc:

(6 portii)

  • 1 kg pulpa de porc
  • 3 cepe
  • 2 ardei capia rosii
  • 4 morcovi
  • 6 tije de apio
  • 30 ml ulei
  • 700 ml apa
  • 3 linguri pasta de ardei dulci
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • patrunjel proaspat tocat
  • piper
  • sare
  • Optional: 2-3 linguri faina + 150 ml apa rece

 

 

Mod de preparare Tocanita de porc:

 

Curatam pulpa de porc de pielite si de grasime. O taiem in bucati mari de vreo 4-5 cm si o punem intr-un bol.

Curatam toate legumele si le spalam. Taiem ceapa, ardeii si apio in felii potrivite, iar morcovul rondele.

Intr-o oala sau cratita incapatoare incingem uleiul si adaugam carnea.

O lasam sa se gateasca la foc mediu vreo 5-7 minute, amestecand din cand in cand, pana se albeste, dupa aceea adaugam pe rand ceapa, morcovii, ardeiul si apio.

Lasam carnea impreuna cu legumele la calit inca vreo 10-12 minute, amestecand mereu sa nu se prinda.

Stingem totul cu apa fierbinte si punem pasta de ardei, pasta de tomate, foile de dafin si restul condimentelor.

Punem capacul si lasam sa fiarba 25 de minute daca folosim oala sub presiune sau aprox. 1 ora pentru o cratita normala.

 

Pentru aceasta reteta eu am folosit oala sub presiune. Daca folositi o cratita puneti capacul, fierbeti totul la foc mic pana ce carnea se inmoaie bine, iar daca lichidul scade prea tare completati cu apa fierbinte.

 

Dupa ce tocanita a fiert, amestecam faina cu apa rece pana obtinem o pasta si o adaugam in oala.

Amestecam pana incepe sa se ingroase si lasam sa bolboroseasca inca 2-3 minute.

 

Daca doriti o tocanita mai lichida sau nu doriti sa folositi faina, puteti omite aceasta etapa.

 

Stingem focul si adaugam patrunjelul proaspat tocat.

Servim tocanita cu un piure de cartofi, cu mamaliga sau orez, alaturi de o salata sau de muraturi, totul dupa preferinte.