Fasole scazuta

 

Daca inca ati mai gasit fasole proaspata prin piete sau supermarket-uri, eu va las aceasta reteta clasica, cunoscuta in toate regiunile tarii.

Unii ii spun pastai scazute, altii mancare de pastai, iar altii pur si simplu fasole pastai cu rosii. Nu conteaza denumirea, tot ceea ce conteaza este gustul, si ca sa il obtineti, aceasta mancarica trebuie facuta in sezon din pastai proaspete.

Mai exista o varianta la fel de buna in care se inlocuieste sosul de rosii cu smantana, iar patrunjelul cu mararul. In final, oricare dintre variante le-ati alege, macar o data pe an profitati din plin de aceasta leguma minunata.

 

Ingrediente Fasole galbena cu sos de rosii:

(3 portii)

  • 350 g fasole galbena pastai (gata curatata)
  • 1/2 ardei capia rosu
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • 300 ml apa fierbinte
  • 1 lingura pasta de ardei dulce
  • 250 ml sos de rosii (sau rosii in conserva)
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel verde
  • sare

 

Mod de preparare Fasole galbena cu sos de rosii:

 

Curatam, tocam marunt ceapa si o punem la calit cu o lingura de ulei, timp de 1 minut.

Adaugam ardeiul tocat marunt si pastaile de fasole rupte sau intregi, dupa preferinte.

Turnam apa fierbinte, punem putina sare si lasam la fiert aprox. 30 de minute, sub capac.

Cand fasolea este aproape fiarta, adaugam pasta de ardei, sosul de rosii si amestecam.

Lasam totul la fiert inca 15 minute, fara capac.

Razalim usturoiul direct in cratita, tocam patrunjelul si il punem peste fasole.

Amestecam pentru ultima data, stingem focul si acoperim cu un capac sa se intrepatrunda aromele.

Servim fasolea scazuta calda sau rece, alaturi de orice tip de carne.